Praktijk voor jou en mij
N.E.I. therapie, orthomoleculair advies en aromatherapie
 

 

Wat is n.e.i.?

N.E.I. staat voor Neuro Emotionele Integratie. Tijdens een N.E.I. sessie, gaan we kijken naar emoties die in je onderbewustzijn zijn opgeslagen, maar niet verwerkt zijn. Dit komt omdat we bijvoorbeeld als kind, ons zelf nog niet konden uiten of dat de emotie te heftig was om erover te praten. Hierdoor wordt deze emotie opgeslagen in je onderbewustzijn. Deze emoties zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit of dit uit zich in fysieke klachten.


Achtergrond informatie n.e.i.:

Neuro Emotionele Integratie is ontwikkeld door arts Roy Martina. N.E.I. is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt N.E.I. bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en is gebaseerd op principes uit neurowetenschappen, bio-kinesiologie en toegepaste psychologie. N.E.I. bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.


 

Een onderzoek aan de Universiteit Utrecht wees uit dat N.E.I. een van de meest effectieve methoden binnen de alternatieve geneeswijze is, om in korte tijd de kwaliteit van je leven te verbeteren, met circa 60% in drie maanden.


Wat is een biotensor?
De biotensor is een meetinsrument, dat ontwikkeld is door de Duitse filosoof Dr.J.Oberach. Het is een uiterst gevoelig meetinstrument, het vangt trillingen op die je lichaam afgeeft en neemt verstoringen waar. Zo wordt bijvoorbeeld het lichaam onderzocht op fysieke, emotionele en spirituele verstoringen. Met de biotensor kan vervolgens getest worden wat er nodig is om deze verstoringen aan te pakken en hierna kan de biotensor ook nog eens de verstoringen oplossen. Je kunt het een beetje vergelijken met EMDR-therapie.